Luchtopnames met drone is amateurstadium voorbij

Woerden, 20 juni 2014. Voor het eerst in Nederland zijn professionele AV-luchtopnames mogelijk met een speciaal voor dit doel ontwikkelde drone. Luchtopnames kunnen daarom nu zonder creatieve en kwalitatieve beperkingen, zonder lange wachttijden en zonder dure helikopters gemaakt worden. Bas Meuleman van Bocavista haalde hiertoe op 20 juni als eerste AV-producent de laatste van de benodigde certificaten binnen.

Vliegend statief: Krachtige, stabiele multirotor helicopter voor DOP’s, film- en televisiemakers

De creativiteit en kwaliteit van luchtopnames hoeven niet meer onder te doen voor opnames vanaf de grond. De drone kan verschillende camera’s tot 9 kg door de lucht vervoeren, van een GoPro tot grote cinema camera’s zoals RED en de Sony F5 en F55. Apparatuur van derden kan all-risk verzekerd mee omhoog. De drone beschikt over focus- en diafragmacontrole en een full HD video downlink. De camera is op 3 assen gyro gestabiliseerd en kan 360 graden gedraaid en meer dan 90 graden getilt worden.

Vliegen en filmen met een drone opent nieuwe creatieve filmische mogelijkheden. De drone brengt de camera dichter bij mensen en gebouwen dan een helikopter, hij kan sneller manoeuvreren en het publiek heeft nauwelijks last van extra wind of geluid. Deze combinatie van eigenschappen maakt de drone bij uitstek geschikt voor commercials, films en (live) TV.

Eerste in Nederland: binnen een week operationeel

Met het binnenhalen van de bedrijfsontheffing afgegeven door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is Bocavista de eerste AV-producent in Nederland die snel vluchten kan uit voeren met een onbemand luchtvaartuig. Hierdoor kan Bocavista in de meeste gevallen binnen 5 werkdagen de lucht in, in plaats van de reguliere 4 à 5 weken.

“We hebben het hoogst haalbare certificaat bereikt waardoor we eindelijk in een werkbare situatie terecht zijn gekomen.” Aldus Bas Meuleman. “Opdrachtgevers bedenken pas vaak op het laatste moment dat ze luchtopnames nodig hebben. Die kunnen wij nu snel leveren en daar zijn we beretrots op.“

Bocavista brengt kennis van filmen en van drone-techniek bij elkaar.

Bedrijfsfilm

Film ontroert, film informeert, film geeft gevoel, film versterkt een imago, film maakt je bedrijf uniek en film maakt van de meest complexe boodschappen een helder bericht. Wilt u uw bedrijf profileren?

Presenteer uw organisatie aan uw potentiële klanten met een pakkende film.

Promotiefilm

Een promotiefilm is ideaal om een product of dienst te promoten, of om een event aan te kondigen. De film is meestal kort, krachtig en vraagt om een 'call to action'. Wilt u een product of dienst promoten?

Laat een snelle, korte, krachtige film produceren die uw doelgroep raakt.

360-graden film

Met een 360-graden film ben jij het middelpunt van de film. Je kunt 360-graden rondkijken en zelf bepalen wat je wilt zien. Wilt u een extra dimensie aan jouw verhaal geven? Dan is dit zeker wat voor u!

Deel uw verhaal middels een 360-graden video. Wedden dat uw verhaal gaat opvallen!