BLOG: 3 redenen om morgen nog te beginnen met video content op jouw social media kanaal

Video. Overal waar je bent op het internet kom je bewegend beeld tegen. Niet heel gek als je bedenkt dat 54% van social media gebruikers aangeeft meer video content te willen van merken die ze leuk vinden. Plaats een video op je website en gebruikers besteden gemiddeld 88% meer tijd op de website dan op eentje zonder.

Nog steeds niet overtuigd? Hier volgen drie tips om morgen nog te beginnen met video content op jouw social media kanaal.

3 tips om morgen nog te beginnen met video content op jouw social media kanaal

Onmisbaar: video op social media. Hoeveel van jouw content is video?🤔 54% van social media gebruikers geeft aan meer video content te willen van merken die ze leuk vinden. Plaats een video op je website en gebruikers besteden gemiddeld 88% meer tijd op je website😮Nog niet overtuigd? 👉🏼 Check deze video en lees onze blog: https://www.bocavista.nl/bocavista-portfolio/3-redenen-video/.Fijne avond!

Geplaatst door Bocavista Content & Creatie op Donderdag 1 augustus 2019

1: aandacht

Mensen vinden bewegend beeld veel interessanter dan tekst of afbeeldingen: we verwerken bewegend beeld 60.000x sneller dan tekst. Handig bij het uitleggen van complexe producten of diensten.

Ons brein verwerkt beeld 60.000x sneller dan tekst. Niet gek dat we om die reden veel eerder stoppen met scrollen voor een video. Vergelijk het met tekst en je ziet dat iedereen al lang verder is gescrold.

De combinatie van bewegend beeld, geluid en eventueel ondertiteling is veel duidelijker dan tekst en komt beter binnen: een video van 1 minuut is 1,8 mln woorden waard! Dit is erg handig wanneer je complexe producten of diensten wilt uitleggen. Werk jij vanuit een interessante ideologie? Video!

2: interactie

Mensen blijven langer hangen bij een video, Facebook ziet dit als interactie, iets dat misschien wel belangrijker is dan likes in de strijd om gezien te worden. Jij blij, Facebook blij.

Als modern bedrijf meet Facebook alles: ook zij hebben door dat gebruikers langer op Facebook blijven en terugkomen door video content. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor Facebook. Het algoritme van Facebook geeft dan ook de voorkeur aan video’s boven afbeeldingen en tekst (zolang je deze maar direct upload naar Facebook!)

3: merkvoorkeur

Video is persoonlijk en authentiek: het biedt de mogelijkheid om jezelf te laten zien. Iemand waar je doelgroep een band mee kan opbouwen. Op die manier bouw je vertrouwen en merkvoorkeur op wat uiteindelijk zal leiden tot leads, conversies en sales.

Video kan heel persoonlijk en authentiek zijn. Lees deze blog nog even door als je nog niet overtuigd bent van de kracht van authenticiteit. Beeld een persoon af en de doelgroep bouwt een band op met jou en het bedrijf. 

Zo’n band opbouwen en relevante content bieden moet het voornaamste doel zijn van de content die jij gaat plaatsen. Natuurlijk wil je de doelgroep verwijzen naar acties en aanbiedingen, maar pas op! Zo’n verkoopboodschap zal enkel afstotend werken. 

Wie video goed inzet, zorgt voor merkvoorkeur. Wie merkvoorkeur weet te bewaren wordt beloond met veel bezoekers, volgers en nieuwe klanten.

Advies nodig over social media marketing? 

Neem contact met mij op voor gratis advies (via 06 – 53552458 of nynke@bocavista.nl). Ik help je graag, Nynke