BLOG: YouTube als vergaarbak is als een winkel zonder paden

YouTube als vergaarbak voor je video’s is als een winkel zonder paden

“Je YouTube kanaal als vergaarbak voor je video’s is als een winkel zonder paden”

Er is iets jaar in, jaar uit, steeds meer op m’n netvlies komt. De kids struinen er thuis langs real-life soaps, onze editors en camjo’s pikken nieuwe skills op met tutorials en ik ben er zelf graag te vinden voor een kwartiertje lachen. We hebben het uiteraard over Youtube.

 

Mediaconsumptie = video = (onvermijdelijk) Youtube

Dit inzicht is natuurlijk niet baanbrekend. Het platform is in 14 jaar tijd gegroeid tot een internetreus met dagelijks 300.000 nieuwe video’s (2016). Het is daarnaast ook de op één na grootste zoekmachine ter wereld (na grote zus Google). Dit ruikt naar kansen voor iedereen!

 

Youtube = publiek = (onvermijdelijk) videomarketing

En zo is ook Youtube een platform waar je als bedrijf je marketingprincipes op los kunt laten. Het is uiteraard belangrijk om juiste content te plaatsen; weten wat je doelgroep nodig heeft. Minstens zo belangrijk is echter ho je video’s op je kanaal staan. Een vergaarbak van als je uploads is als een winkel zonder paden, overzichtelijke afdelingen of zelfs een kassa. Mensen moeten je vinden en vervolgens niet verdwalen op je kanaal.

Dus heb je veel videocontent online staan? Categoriseer het in playlists, omschrijf het juist, voeg relevante keywords toe en zorg voor een mooie aansprekende thumbnail. Zo creëer je een strakke en goed georganiseerde winkel voor al je content.

Youtube draait om plays, clicks en ‘duimpjes omhoog’. Dat moet uiteraard leiden tot conversie. De inrichting van je kanaal is daar belangrijk voor.

 

Wát je daar aanbiedt en hoe je omgaat met je kijkers, is weer een ander verhaal waard.

Advies nodig over videomarketing? 

Neem contact met mij op voor gratis advies (via 06 – 53552458 of nynke@bocavista.nl). Ik help je graag, Nynke