Social Media Marketing Tip: Een interactieve video verhoogt de engagement

Verhoog de engagement met een interactieve video

Een gemiddelde zaterdagmiddag op de winkelvloer is doorgaans een drukke bedoening. Als klant kan het een hele uitdaging zijn om gepast advies te krijgen, omdat het aanwezige winkelpersoneel niet iedereen kan helpen. De klant blijft zitten met vragen en besluit logischerwijs om de aankoop uit te stellen. Een gemiste kans, want de klant vertrekt onverrichter zaken en klopt misschien wel aan bij een concurrent.

Met interactieve video is deze situatie vaak te voorkomen. Of het nu gaat om de aanschaf
van gordijnen, de juiste beits of ideale samenstelling van buitenplanten. Interactieve video leidt de klant naar het juiste advies en stelt de juiste aankopen voor. De techniek wordt ook gebruikt om veel gestelde vragen te beantwoorden. Een interactieve video kan bestaan uit de hele customer journey en helpen bij het maken van een keuze. Zowel op de winkelvloer als thuis op de bank. Bekijk een mooi voorbeeld van een interactieve video.

De techniek achter interactieve video

Het maken van een interactieve video begint aan de tekentafel. Alle mogelijke adviezen en producten worden eerst in kaart gebracht, gecategoriseerd en gekoppeld aan de meest voorkomende situaties. Dit resulteert in een zogenoemde boomstructuur waarin alle mogelijk klikbare opties zichtbaar worden. Al deze opties worden uiteindelijk video’s of grafische elementen waar de klant doorheen kan ‘wandelen’, met als einddoel een passend advies.

Bijzondere situaties kunnen ondervangen worden door het aanbieden van live online hulp of telefonisch advies (mits aangeboden). Daarnaast is het mogelijk om directe aankoop links te implementeren (voor thuisgebruik) of de weg te wijzen in de winkel.

Feedback en analytics

Klikgedrag levert in potentie een hoop informatie op. Dat is met een interactieve video niet anders. Op basis van de maandelijkse rapportage heb je inzicht in wat mensen wel of niet willen weten. Met deze informatie ben je in staat om advies te optimaliseren, informatievoorziening aan te passen of uit te breiden en zelfs je winkel beter af te stemmen op de behoefte van de klant.

Advies nodig over het produceren van een interactieve video?

Neem contact met mij op! Ik help je graag, Bas

Je kunt mij bereiken via de tel op 06  50 65  7171 of via bas@bocavista.nl