Draaien? Haal eruit wat erin zit!

Altijd spannend. Een draaidag. Voor de meeste mensen toch geen dagelijkse kost.

  • Gaat het weer wel meewerken?
  • Zullen de interviews wel goed gaan?
  • Als er maar geen zieken zijn!

En zo zijn er nog wel wat zorgen die de nacht ervoor door het hoofd kunnen spoken.

Bocavista - Just a normal day at workOnze tip: een goede voorbereiding geeft een boel gemoedsrust en zorgt er ook nog eens voor dat een draaidag echt veel beter verloopt.

Opgeruimd staat netjes

De camera is onverbiddelijk, dus zorg ervoor dat de opnamelocatie schoon, fris en netjes is.

Creëer de sfeer die u wilt vastleggen

Wilt u bijvoorbeeld gastvrijheid en gezelligheid uitstralen? Denk dan aan brandende kaarsen, een knisperend haardvuur, een bos bloemen… Kleine dingen, maar van grote invloed op de sfeer van uw video.

Informeer de betrokkenen

Laat uw personeel of uw gasten weten dat er een draaidag is en wat er gaat gebeuren. Dat werkt niet alleen prettiger, maar u krijgt ook een beter resultaat in minder opnametijd.

De kleren van de keizer

Vraag uw personeel, gasten of figuranten om zich netjes te kleden. Zij zijn het visitekaartje van uw bedrijf! Kleren met fijne ruitjes en streepjes verstoren het beeld, die kunnen niet gebruikt worden. Soms is het handig om reservekleding mee te nemen.

Wees op tijd

Bij een gemiddelde draaidag zijn minstens een handjevol mensen betrokken, maar meestal veel meer. Een goede organisatie zorgt er dan voor dat de opnames voorspoedig verlopen. En dat begint met er te zijn. Op het juiste moment.

Parkeerplek voor de crew

Een video of film draaien gebeurt met camera’s, lampen, statieven, geluidsapparatuur, enzovoorts. Hoe dichter de crew bij de opnamelocatie kan parkeren, hoe beter.