Live Luchtopnames voor Studio Sport

Live Luchtopnames: Hoe het werkt!

Live luchtopnames met een drone

Een primeur op de Topshelf Open. Zaterdag 22 juni tijdens de mannen finale van de Topshelf Open vliegt er een UAS (Unmanned Aircraft System), ook wel ‘Drone’ genoemd rond het Centre Court in Rosmalen. Deze UAS maakt live beelden ten behoeve van de LIVE TV uitzending van NOS Studio Sport.

 

Nieuwe dimensie door onbemande helicopters met HD camera en zender.

Met Live Aerial HD Broadcasting krijgt de verslaglegging van sportwedstrijden, festivals en andere evenementen een nieuwe dynamische dimensie. De camera kan nu bijna overal komen en de aanwezigen hebben nog maar nauwelijks last van wind of geluid.

Veiligheid staat centraal

De vluchten worden uitgevoerd met toestemming van de overheid en zijn conform de geldende regels aangaande onbemande luchtvaart. Veiligheid staat dan ook voorop bij het uitvoeren van dergelijke vluchten. Het team bestaat uit drie mensen. De piloot bestuurt de UAS en is verantwoordelijk voor een veilige vlucht daarbij zal hij altijd ‘visual line of sight’ houden met zijn luchtvaartuig. De observer zorgt voor een veilig werkterrein van de piloot en assisteert de piloot tijdens het uitvoeren van de vlucht. Derde crewmember is de cameraman. Hij zorgt voor de bediening van de camera.

Bocavista ‘In and On Air’

De vluchten met de UAS worden uitgevoerd door Bocavista. Bocavista is een full service film- en videoproductiebedrijf. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van high-end luchtopnames voor live programma’s, commercials en bedrijfsfilms en -video’s.

Pionier in techniek

Als regisseur en maker van films en video zag Bas Meuleman, eigenaar van Bocavista, muziek in de nieuwe techniek. Hij zocht en vond de juiste UAS en opnameapparatuur met live HD-kwaliteit. “Spectaculaire beelden maken vanuit de lucht, echt professioneel, dat moest gewoon mogelijk zijn,” aldus de filmproducent. “Het was niet makkelijk, maar het is ons nu gelukt en het is LIVE te zien op TV”.

0 reacties

Laat een reactie achter

Discussieer mee.
Gebruik onderstaand formulier om een reactie achter te laten.

Geef een reactie