Het luchtruim is verboden terrein voor Luchtopnames in NL

Het luchtruim is verboden terrein in NLRegels voor Drones

Nederland barst van de regels. Zo ook rondom het vliegen met drones. En dat is niet voor niets. Een drone is namelijk niet het enige object dat gebruik maakt van ons luchtruim.

Verboden om te vliegen met een UAS

Het is in Nederland verboden om te vliegen met een UAS (Unmanned Aircraft System). Tenzij je een ontheffing hebt van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Heb je die niet, dan ben je strafbaar, kun je boetes verwachten en ben je niet verzekerd. Bocavista krijgt project ontheffingen om opnames vanuit de lucht te maken.

Houden aan de luchtvaartregels

Als je vliegt, dan moet je je houden aan de luchtvaartregels. Dit om te voorkomen dat je andere luchtruimgebruikers hindert of met hen in botsing komt. Denk aan sport- of zweefvliegtuigjes, politie- of traumahelicopters en luchtballonnen.

Bocavista kent alle ins en outs

Bocavista kent alle ins en outs rondom luchtvaartklasses, vliegen bij luchthavens, vliegen in alle toegestane weersomstandigheden en het omgaan met noodsituaties. De systemen waarmee we vliegen zijn gecertificeerd en luchtwaardig bevonden. En de crew is professioneel opgeleid en getraind en daarmee ook gecertificeerd.