Online Video

Een must have op social media

Als je op social media gevonden, gezien en gevolgd wil worden.

Gebruik online video om te informeren, inspireren en activeren

Wie kan er eigenlijk nog omheen? In een maatschappij waar mensen steeds meer online zijn én bewegende beelden de norm zijn, kom je al snel uit op social video. We consumeren wat af met z’n allen. Video is het meest krachtige communicatiemiddel van onze tijd. En er zijn nogal wat soorten en maten.

Je hebt video’s die inspireren, informeren, activeren of je laten omvallen van het lachen. Ze verschijnen in breedbeeldformaat, als interactieve variant of omgeven je totaal als 360º virtual reality. En soms nog eens ‘live’ ook. Een heel arsenaal aan verschillende types en technieken om jouw boodschap over te brengen.

Bij Bocavista zijn we sinds 2010 intensief bezig met social video. De afgelopen jaren zijn we specialist geworden in het bedenken én maken van aansprekende content voor al jouw kanalen. Dit doen we vanuit verschillende achtergronden. We combineren onze achtergrond in marketing & communicatie (MKB en multinationals) met ervaring in de wereld van televisie en journalistiek.

Zo zijn we in staat om het hele proces van social video marketing te begeleiden en te produceren. En als het nuttig is, zullen we het niet laten om aansprekende, nieuwe technieken te gebruiken. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag.

Je kunt bij bereiken via de mail op nynke@bocavista.nl of telefonisch op 06 53552458.

Je publiek helpen en informeren…

How-to video, instructie video, voorlichtingsvideo of een productvideo.

Het woord ‘zoekopdracht’ is deel gaan uitmaken van ons dagelijks bestaan. Hier achter schuilt een enorme behoefte aan kennis. Kennis die direct op te vragen is via onze smartphone. Niet gek dus dat video met kennisoverdracht één van de belangrijkste vormen van online content is; of het nu how-to’s, voorlichtingsvideo’s of live webinars zijn.

Van een kleine tip tot een uren durende cursus. Het maakt niet uit, als het je maar helpt. Het is perfect om je doelgroep te helpen met vragen over je product of expertise. Dus of iemand nu graag weet hoe hij de tandpastatube het beste leeg lepelt of serieus werk wil maken van een carrière switch; het past allemaal in informatieve video. In het hhh-model valt dit binnen de categorie help content.

Dit kan uiteraard op veel manieren. Hieronder vind je een aantal voorbeelden die we de afgelopen tijd hebben gemaakt met als doel helpen en informeren in de vorm van ‘gewone’ video, interactieve video, 360º video en animatie.

‘Gewone’ video

Testimonial Onkenhout

Interactieve video

How-to video CetaBever

360º video

RTL4 Nieuws informatief

Animatie

Personal Color informatief

Je publiek inspireren…

Livestream, bedrijfsvideo, brand movie.

Je bereikt je doelgroep als je de juiste snaar weet te raken. Dit vergt uiteraard flink wat kennis over je potentiële fans. Misschien wil je mensen ontroeren of voorzien van een dagelijkse glimlach. Wat concreter; hoe gaaf is het als mensen inspiratie op doen voor, bijvoorbeeld, kleurgebruik in de woonkamer. Dat straalt toch mooi af op je schildersbedrijf.

Het gaat om het overbrengen van jouw (bedrijfs-)identiteit. De missie is geslaagd als je doelgroep je gaat associëren aan z’n kernwaarden. Een hele mond vol, maar het komt neer op de vraag of men zich kan identificeren met jou(w bedrijf). Onbekend, maakt immers onbemind en openheid (en eerlijkheid) wordt beloond.

Verschillende vormen van video lenen zich hiervoor. Neem bijvoorbeeld een livestream vanaf een gaaf evenement of een uniek kijkje achter de schermen.

‘Gewone’ video

RB inspireren

Livestream

Flexa Facebook livestream

Verschillende technieken

Stichting Semmy inspireren

Je publiek activeren….

Promotievideo, campagne video, pre-roll, wervingsvideo.

Het mooiste is een boodschap die iemand laat opveren uit zijn of haar luie stoel. Noem het ‘conversie’ of ‘engagement’ of ‘return on investment’; het is de bedoeling om je doelgroep in beweging te krijgen. Het doel is om te overtuigen; om te kopen, op te komen dagen óf zelfs te solliciteren.

Voorbeelden zijn campagne video’s, wervingsvideo’s of korte promotievideo’s. In dergelijke online video draait het dus om een oproep, waarbij je de doelgroep probeert te verleiden om er gehoor aan te geven. Je zet je beste beentje voor en laat zien waarom jouw product de beste keuze is of waarom die openstaande vacature jouw sollicitatie verdient.

Bij Bocavista hebben we uitgebreid ervaring in het vinden en vertolken van die juiste boodschap. Hieronder een aantal cases uit de praktijk waarbij we verschillende technieken toe passen om te activeren.

‘Gewone’ video

Campagne video CetaBever

360º activatie

Gazelle Facebook activatie

360º video

ASML wervingsvideo voor social

Advies nodig over online video’s?

Neem contact met mij op voor gratis advies (via 06 – 53552458 of nynke@bocavista.nl).

Ik help je graag, Nynke