Vliegen met een UAS is niet ongevaarlijk!

Vliegen met een RPAS is niet ongevaarlijk!Misschien niet leuk om aan te denken, maar er kan van alles misgaan bij het vliegen met een drone. Het signaal tussen de UAS en de zender kan uitvallen. De GPS kan verstoord raken. De drone kan tegen een gebouw aanvliegen. Of een vogel. Of een andere gebruiker van het luchtruim. De motor kan kapot gaan, de accu kan leegraken. De drone kan neerstorten…

Al deze risico’s bij elkaar zijn precies de reden waarom wet- en regelgeving zo belangrijk is. En waarom verzekeringen onmisbaar zijn bij het vliegen met een UAS. Bocavista neemt dit allemaal heel serieus en daarmee worden direct al veel problemen voorkomen.

Onze drone vliegt nooit boven mensen, behalve boven de observer. De drone heeft een fail-safe, die ervoor zorgt dat hij automatisch terugvllegt naar een vooraf bepaalde landingszone als het contact tussen de drone en de zender uitvalt. Als het GPS-signaal uitvalt, dan krijgt de piloot een waarschuwing en gaat de drone ‘hooveren’. De piloot kan de drone dan handmatig terugsturen. Verder blijven we altijd op veilige afstand van objecten en mensen op de grond.

 

Veelgestelde vragen over de Luchtopnames