Wauw, wat een beleving!

Live HD luchtopnamesStel, je bent een vogel. Je vliegt over een evenement heen, met artiesten en muziek. Het klinkt feestelijk en je ziet het dansende publiek van boven. En iets wat lijkt op rijdende podia met gekleurde lichten, midden in de stad, tussen de gebouwen in.

Het publiek lijkt een optocht te gaan vormen. Dat wil je wel eens van dichterbij bekijken.Je vliegt naar beneden, tussen de gebouwen door, achter de mensenmassa aan.

Je wordt net als de mensen meegedragen op het ritme van de muziek. Je overziet de hele optocht, recht voor je uit, en vlakbij, schuin onder je, vlakbij, zie je de lachende gezichten van een paar meisjes met grote hoofdtooien op. Hun lippen fel gestift, zweetdruppeltjes op hun voorhoofd. Je bekijkt ze even en geniet van hun plezier.

Dan is het tijd om te gaan. Je vliegt weer omhoog, weg, weg van de stad, voorbij de grote mast en het park, richting de horizon van de zee. Je voelt je bijna net zo blij als de danseresjes uit de optocht.

Veelgestelde vragen over de Luchtopnames

Mag iedereen vliegen met een Unmanned Aircraft System (UAS)?

Nee. Het commercieel uitvoeren van vluchten met een UAS boven Nederlands grondgebied is verboden. Hiervoor is een ROC of ROC-Light vergunning nodig van het ILenT.

Hebben jullie zo’n ontheffing?

Ja, wij zijn met de ROC-vergunning, een van de weinige erkende bedrijven in Nederland die vluchten met onbemande luchtvaartuigen mogen uitvoeren.

Kan ik als opdrachtgever meekijken met de opnames die gemaakt worden?

Ja, u kunt meekijken op een live monitor bij de cameraman.

Kan een drone binnen vliegen?

Ja zeker! Dat kan, mits het veilig is. De mensen die zich in de ruimte bevinden krijgen duidelijke instructies vooraf.

Hoe hoog kan een UAS stijgen?

Een drone kan stijgen tot wel 1.000 meter hoogte, maar dit is niet toegestaan. Een drone mag tot 120 meter (400 feet) hoogte de lucht in.

Hoe lang kan de UAS vliegen op een acculading?

Afhankelijk van de zwaarte van de apparatuur die onder de drone hangt kan de drone tussen de 6 – 20 minuten vliegen. Het verwisselen van een batterij neemt een paar minuten in beslag.

Welke camera’s gebruiken jullie in combinatie met de drone?

Het hangt af van de drone. Informeer naar de mogelijkheden.

Vliegen jullie boven mensen? Bijvoorbeeld tijdens events en concerten?

Nee, dat doen we nooit. Veiligheid is het belangrijkste en we nemen geen enkel risico. En bovendien is het volgens de huidige regelgeving niet toegestaan.

Kan een UAS ook in de regen vliegen?

Bij een paar spatjes kan de drone gewoon vliegen. Het is dan wel verstandig om te bekijken of het zinvol is, want beelden in de regen zijn niet altijd goed voor het eindresultaat.

Zijn jullie verzekerd?

Ja, Bocavista is verzekerd.

Uit hoeveel man bestaat de crew?

Als je met een drone vliegt die zwaarder is dan 4 kilo dan bestaat de crew uit een piloot, een cameraman en een observer. De piloot is verantwoordelijk voor het veilig vliegen van de drone. De cameraman bedient de camera. De observer is verantwoordelijk voor alles wat er op de grond gebeurt en het wel en wee van zijn collega’s.